Indien u de badkamer of toilet wilt laten renoveren zijn er verschillende zaken waar u goed op moet letten. Denk aan budget, planning, design en nog veel meer. In deze blog vertellen we u graag wat meer hierover.

Budget: Voordat u begint aan een renovatie is het van belang een budget vast te stellen. Bepaal in het budget hoeveel u wilt uitgeven aan de complete renovatie. Dus de materialen en de arbeid. Wanneer u dit uitwerkt helpt dit later in het maken van keuzes, afwerkingen en materiaalkeuze.

Ruimte: Bekijk de beschikbare ruimte kritisch. Kijk hoe u deze het best kunt benutten. Wat moet er uiteindelijk allemaal in de badkamer? Welke functies zijn vereist voor de badkamer? Wilt u bijvoorbeeld een ruime inloopdouche en het bad verwijderen? Of juist het bad eruit en hier een ruime inloopdouche met dubbele douchekraan plaatsen?

Future-proof: Of kiest u er voor een toekomstgerichte badkamer te realiseren waarbij u thuis door thuiszorg geholpen kunt worden? Hoe groot of klein de ruimte ook is, uiteraard helpen wij van Total Fix Zandvoort u hierbij. Graag gaan we samen met u kijken naar de mogelijkheden om dit te realiseren.

Design: Bij het realiseren van een nieuwe badkamer of toiletruimte is design een belangrijk punt. Wat voor materiaal kiest u en voor wat voor design wilt u gaan? Voor een stoere marmer look welke bijvoorbeeld is afgewerkt met marmeren tegels. Of iets klassieks met een houten onderbouwkast? Kies altijd voor een design dat past bij uw woning en uw smaak.

Materialen: Overweeg welke materialen u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld de vloer en wand. Gaat u voor een ruimte die volledig betegeld is of toch liever voor stucwerk of betoncire? Kies hierbij in ieder geval voor materialen welke duurzaam en makkelijk in onderhoud zijn.

Ventilatie: Om in de toekomst schimmelvorming te voorkomen is het van belang een goede ventilatie aan te laten leggen. Dit is voor elke ruimte verschillend. Wij adviseren u hier graag in.

Verlichting: Dit is iets wat veel mensen snel vergeten. Echter zorgt verlichting voor een optimale sfeer in elke ruimte, al helemaal in de bakkamer. Ga bijvoorbeeld altijd voor plafond inbouw spots welke aan te passen zijn in felheid/ lumen. Kies daarnaast ook een moderne spiegel met LED verlichting. Hiermee heb je zelf de mogelijkheid de kleuren aan te passen in de bakdkamer.

Opslag: Je hebt in de badkamer bijna altijd wel ruimte tekort. Ga daarom voor een badkamermeubel met laden. Indien dit nog niet genoeg is kun je altijd een hoge kast plaatsen. Eventueel is het ook mogelijk om nisjes in te bouwen bij de douche.

Vergunningen: Voor een badkamer of toilet renovatie is bijna nooit een vergunning nodig. Maar indien u een dak opbouw of uitbouw gaat doen informeer altijd eerst bij de gemeente of u een vergunning nodig heeft voor uw geplande renovatie. Soms dient zelfs het bestemmingsplan gewijzigd te moeten worden. Overleg dit altijd eerst goed met de gemeente. Indien gewenst kunnen wij van Total Fix Zandvoort u hierbij helpen.

Wilt u uw badkamer of toilet laten renoveren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@totalfixzandvoort.nl of 06 53 78 76 69.Neem vrijblijvend contact met ons op: Wilt u een nieuwe badkamer laten plaatsen in Haarlem. Of ergens anders in de in of rondom de regio van Haarlem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wanneer u een prijsindicatie wilt ontvangen, dan kan het zijn dat wij na het ontvangen van uw formulier contact met u opnemen om meer informatie te vergaren. Wij vragen u dan om bijvoorbeeld maten op te meten, foto’s of een bouwtekening aan te leveren.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 GB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Deel dit bericht: