Je hoort het steeds vaker. Een airco in de woon- of slaapkamer. Maar kan dat ook in mijn huis. Hoe gaat de installatie en wat zijn de prijzen? In deze blog geven wij van Total Fix u hier graag meer informatie over.

Welk type airco plaatsen?: Er zijn verschillende type airco’s mogelijk. Zowel de uitvoering als installatie zijn anders. Op basis van uw situatie zal er gekozen worden voor een type aircosysteem. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van het juiste type en merk. Zo zijn er bijvoorbeeld twee verschillend type airco’s:

Split airco: Een split airco is een unit waarmee je een kamer of ruimte kunt koelen of verwarmen. Deze split airco bestaat uit een binnen en een buiten unit.
Multisplit airco: Een multi split airco bestaat uit meerdere binnenunits om zo meerdere ruimtes te kunnen koelen of verwarmen. Als je bijvoorbeeld naast een airco in de woonkamer er ook een op de slaapkamer of een andere ruimte wilt hebben. Uiteraard moet er meer installatiewerk verricht worden bij een multisplit aircosysteem.


Waar kan ik een airco plaatsen?: Eigenlijk kunt u op elke gewenste plaats in uw woning of bedrijfspand een airco plaatsen. Steeds meer mensen gebruiken de airco voor zowel koelen als verwarmen. De airco gebruiken in de zomer is erg voordelig wanneer u bijvoorbeeld ook zonnepanelen heeft. De airco wordt vaak geïnstalleerd op de plekken waar u het meest bent. De woonkamer, slaapkamer en kantoorruimte bijvoorbeeld.Wat kost het plaatsen van een airco?: De kosten van de installatie zijn afhankelijk van het type systeem dat u kiest. We komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen. Op basis daarvan kunnen we u een prijs geven voor de materialen, dus de airco met toebehoren en de installatie. U ontvangt van ons een duidelijke offerte zodat u later niet voor verrassingen komt te staan

Welke stappen volgen er bij het plaatsen van een airco?:
1. Locatie airco.
Voordat we beginnen met de installatie van de airco’s komen we bij u langs om de locatie vast te stellen. Waar wilt u bijvoorbeeld de airco hangen en hoeveel? Dit bespreken we samen met u op locatie.

2. Binnenunits installeren.
Wanneer de locatie is bepaald beginnen we met het installeren van de binnen units.

3. Buitenunits installeren.
Zodra de binnenunits gemonteerd zijn, plaatsen we de bijbehorende buitenunits. We proberen deze zoveel mogelijk voor u uit het zicht van de woning te plaatsen.

4. Leidingen leggen.
Wanneer de binnen- en buitenunits gemonteerd zijn trekken we de leidingen. Ook deze proberen we zoveel mogelijk voor u weg te werken in het plafond of de muur. Indien mogelijk kunnen deze ook buiten het huis lopen.

5. Afvoer/ condenspomp installeren.
Elke airco produceert condenswater. Het is van belang dit af te voeren naar buiten of het riool.

6. Testen
Zodra alles correct is gemonteerd testen wij het complete systeem. Functioneert alles naar behoren leggen we u ook de airco compleet uit. Sommige units werken op afstandsbediening en de nieuwste modellen zelfs op WiFi. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw airco bedienen door middel van uw telefoon.


Zelf doen of uitbesteden?: Het plaatsen van een nieuw airco systeem vergt veel specialisme en kennis. Wij van Total Fix helpen u bij het maken van de juiste keuzes en nemen graag al het werk voor uit handen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte.

Waarom kiezen voor een onze airco installatie service van Total Fix uit Zandvoort?: Wanneer u kiest voor Total Fix Onderhoud en renovatie dan kunt u het volgende dag in dag uit van ons verwachten:
Snel; wij zijn op korte termijn beschikbaar
Compleet dienstenaanbod vanuit één bedrijfwij voeren alle werkzaamheden uit in eigen beheer.
Gecertificeerd; al onze medewerkers zijn volledig opgeleid en gecertificeerd
Duurzaam; wij denken mee over verduurzaming en innoveren zo veel mogelijk op dat gebied
Vakkundig; wij leveren én garanderen de beste kwaliteit
24/7 bereikbaar: wij zijn ook buiten werktijd telefonisch bereikbaar

Neem vrijblijvend contact met ons op: Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om airco installatie? Wij doen dit soort werkzaamheden in de regio Zandvoort, Amsterdam, Beverwijk, Uithoorn en Hilversum. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wanneer u een prijsindicatie wilt ontvangen, dan kan het zijn dat wij na het ontvangen van uw formulier contact met u opnemen om meer informatie te vergaren. Wij vragen u dan om bijvoorbeeld maten op te meten, foto’s of een bouwtekening aan te leveren. Op basis daarvan kunnen we u al een zeer scherpe offerte toesturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 GB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht: