Wanneer u de badkamer gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Lees hier een van onze andere blogs waarin we u vertellen waar u op moet letten bij een badkamer renovatie. In deze blog geven we u graag meer informatie over verschillende type baden. We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken welk type bad geschikt is voor uw situatie.

Maten en afwerking: Welk type bad is geschikt voor mijn badkamer? Er zijn veel verschillende maten en afwerkingen beschikbaar voor baden. Kies een maat die goed tot zijn recht komt in de ruimte. Maak deze dus in een kleine ruimte niet te groot en in een grote ruimte niet te klein. Wij van Total Fix adviseren u graag welke maat bad u nodig heeft. Naast de verschillende maten zijn er diverse afwerkingen leverbaar. De meest voorkomende afwerking is glanzend wit. Echter zie je steeds vaker baden welke zijn afgewerkt met mat wit. Kies altijd iets dat past binnen uw badkamer.

Verschillende modellen: Naast tal van verschillende maten en afwerkingen heeft u bij het uitkiezen van een bad de mogelijkheid uit verschillende soorten modellen met elk hun eigen voor en na delen. Hierbij kunt u denken aan: Inbouw baden, vrijstaande baden, back to wall baden en whirlpool baden. We leggen u graag de verschillen uit:

Inbouw bad: Inbouw baden zijn een veelvoorkomende en bekende keus in elke badkamer, groot en klein. Er zijn verschillende opties als het gaat om de varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duo-bad. Hierbij zit de afvoer met sifon verwerkt in het midden van het bad. Hierdoor kun je er met twee personen inzitten. Ook heb je een douchebad waarbij het zitgedeelte recht naar beneden loopt zodat je meer ruimte hebt om staand te douchen in het bad. Alle inbouw baden zullen door ons vakkundig worden gemonteerd met een houten skelet ombouw. Als afwerking gebruiken we vaak een tegel. Eventueel is het ook mogelijk dit af te stucen.
Badkamer verbouwen nieuw

Vrijstaand bad: Waar vroeger iedereen voor een inbouw bad ging gaan nu veel mensen tijdens een badkamer renovatie voor een vrijstaand bad. Vrijstaande baden worden niet alleen bij renovaties gebruikt maar zijn ook prima te gebruiken bij nieuwbouwprojecten. Naast de snelle en vakkundige installatie geeft een vrijstaand bad echt een gevoel van luxe. Het is een eye catcher voor elke ruimte. Vrijstaande baden zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen voor elke badkamer is er een passend model. Veel vrijstaande baden hebben een dunnere buitenrand dan inbouw baden. Dit zorgt voor een grotere binnenruimte wat zorgt voor extra comfort. Houd er wel rekening mee dat een vrijstaand bad een stukje van de muren geplaatst dient te worden voor het schoonmaken.


Back to wall bad: Eigenlijk is een back to wall bad exact hetzelfde als een vrijstaand bad. Het grote verschil is dat er aan de hoeken van een een back to wall een extra stuk acrylaat is verwerkt om het bad tegen de muur te plaatsen. Verder is de afwerking en installatie te vergelijken met een vrijstaand bad. Het grote voordeel is met een back to wall bad dat het schoonmaken achter het bad niet meer hoeft. Dit omdat hij op de hoeken volledig is afgekit.


Whirlpool bad: Een whirlpool bad is vaak een inbouw bad met verschillende systemen. Denk hierbij aan bubbels, LED verlichting en soms een bluetooth speaker. Hiermee speel je je favorierte muziek af wanneer je heerlijk in bad zit. Je trekt het spa gevoel volledig naar je eigen badkamer. Vaak zijn de whirlpool baden leverbaar in twee verschillende opties: Pneumatisch (dit is op basis van luchtdruk) en elektrisch. Bij deze variant zit vaak de LED verlichting en de bluetooth speaker inbegrepen.

Welk type bad is geschikt voor mijn badkamer?: We hebben via deze blog geprobeerd het verschil uit te leggen van de baden. Maar zoals u heeft gelezen zijn er veel verschillende opties. Wij van Total Fix komen graag vrijblijvend bij u langs om samen met u de ruimte te beoordelen. Op basis van uw wensen en behoeften kunnen we een advies voor u uitschrijven. Dit kan een advies zijn voor alleen het renoveren van het bad of de complete badkamer. Geen enkel project is te groot of te klein voor ons!

Waarom kiezen voor een badkamerrenovatie van Total Fix uit Zandvoort?: Wij van Total Fix hebben al jarenlang ervaring in het installeren en renoveren van complete badkamers en toiletten. Wanneer u kiest voor Total Fix Onderhoud en renovatie dan kunt u het volgende dag in dag uit van ons verwachten:
Snel; wij zijn op korte termijn beschikbaar
Compleet dienstenaanbod vanuit één bedrijfwij voeren alle werkzaamheden uit in eigen beheer.
Gecertificeerd; al onze medewerkers zijn volledig opgeleid en gecertificeerd
Duurzaam; wij denken mee over verduurzaming en innoveren zo veel mogelijk op dat gebied
Vakkundig; wij leveren én garanderen de beste kwaliteit
24/7 bereikbaar: wij zijn ook buiten werktijd telefonisch bereikbaar



Neem vrijblijvend contact met ons op: Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het plaatsen van een los bad of een complete badkamer/ toilet renovatie? Of welk type bad is geschikt voor mijn badkamer?Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wanneer u een prijsindicatie wilt ontvangen, dan kan het zijn dat wij na het ontvangen van uw formulier contact met u opnemen om meer informatie te vergaren. Wij vragen u dan om bijvoorbeeld maten op te meten, foto’s of een bouwtekening aan te leveren. Op basis daarvan kunnen we u al een zeer scherpe offerte toesturen.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 2 GB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.





Deel dit bericht: